Hønsesalat
| Hønsesalat til 4-6 personer 1kogt kylling, eller kyllingebryster ca. 400gr 1 glas asparges 200gr. rejer – kan undlades 1 dåse mandariner 1 agurk skåret i tern 300 gr. mayonnaise 1 lille bæger creme fraiche 38% ½ dl piskefløde piskes let ½ dl fransk sennep smag til med karry, salt og lidt citronsaft kog kyllingen/brysterne med hønsebouillonterning, pluk kyllingekødet/skær dem i mindre tern hæld væden fra rejerne, asparges, og mandariner asparges, halvdelen af mandarinerne og halvdelen af rejerne, blandes med kyllingekødet skær agurken i tern, gem lidt til pynt Marinade: Bland mayonnaise, creme fraiche, fransk sennep, lidt væde fra asparges og mandariner Det hele røres sammen og smages til med karry, salt og lidt citronsaft. Pisk fløden let og vend den forsigtigt i massen Marinaden hældes over kyllingen, samme dag det skal bruges, da den godt kan stå og blive tynd. (Jeg ordner kylling og marianden dagen før, og blander det sammen næste morgen) Hældes i en skål, pyntes med agurk, rejer, mandariner Tips Brug hønsesalaten som forret, server den på en tallerken med salat eller ananasringe, pynt med agurker, rejer, mandariner og et flutes til. |
