Hønsesalat

Hønsesalat
 til 4-6 personer
1kogt kylling, eller kyllingebryster ca. 400gr
1 glas asparges
200gr. rejer – kan undlades
1 dåse mandariner
1 agurk skåret i tern
300 gr. mayonnaise
1 lille bæger creme fraiche 38%
½ dl piskefløde piskes let
½ dl fransk sennep
 
smag til med karry, 
salt og lidt citronsaft

kog kyllingen/brysterne med hønsebouillonterning, pluk kyllingekødet/skær dem i mindre tern
hæld væden fra rejerne, asparges, og mandariner
asparges, halvdelen af mandarinerne og halvdelen af rejerne, blandes med kyllingekødet
skær agurken i tern, gem lidt til pynt
 
 Marinade:
Bland mayonnaise, creme fraiche, fransk sennep, lidt væde fra asparges og mandariner
Det hele røres sammen og smages til med karry, salt og lidt citronsaft.
Pisk fløden let og vend den forsigtigt i massen
Marinaden hældes over kyllingen, samme dag det skal bruges, da den godt kan stå og blive tynd.
(Jeg ordner kylling og marianden dagen før, og blander det sammen næste morgen)
 Hældes i en skål, pyntes med agurk, rejer, mandariner
 
 Tips
  Brug hønsesalaten som forret, server den på en tallerken med salat eller ananasringe,
  pynt med agurker, rejer, mandariner og et flutes til.